BiH

FUCZ

U zemljotresu oštećena zgrada Doma zdravlja Bihać

29/12/2020

Prema podacima Službe civilne zaštite grada Cazina, došlo je do oštećenja zgrade u kojoj je smještena uprava grada Cazina

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) izvijestila je o stanju na području Unsko-sanskog kantona nakon snažnog zemljotresa koji je danas pogodio Hrvatsku.

Kako se navodi u vanednom izvještaju FUCZ, Služba civilne zaštite grada Bihaća je zaprimila nekoliko prijava o urušavanju dimnjaka i oštećenju krovnih konstrukcija.

Na zgradi Doma zdravlja je došlo do oštećenja, zbog kojeg su evakuisani uposlenici, te pacijenti koji su se zadesili u tom trenutku u Domu zdravlja. Povrijeđenih nije bilo.

Prema podacima Službe civilne zaštite općine Bosanska Krupa, došlo je do urušavanja dimnjaka na stambenim objektima što je izazvalo i oštećenja na krovnim konstrukcijama.

Prema podacima Službe civilne zaštite grada Cazina, došlo je do oštećenja zgrade u kojoj je smještena uprava grada Cazina (urušavanje dimnjaka i pukotine na zidovima), te manja oštećenja na objektima starije gradnje. Ekipe su na terenu, nakon obilaska i sagledavanja stanja dostavit će detaljnije informacije.

Prema podacima Službe civilne zaštite općine Velika Kladuša, došlo je do oštećenja zgrade u kojoj je smještena uprava općine Velika Kladuša (starija gradnja). U prekidu su telefonske linije, prijava o nastanku šteta od strane građana nije bilo.

U općinama Bužim, Bosanski Petrovac, Ključ i Sanski Most nije bilo prijava o nastalim štetama.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.