U Zenici skup podrške Dudakoviću i ostalim pripadnicima 5. korpusa

zenica skup podrske333

Na centralnom gradskom Spomen-obilježju “Kameni spavač” u Zenici, danas je održan skup podrške bivšem komadantu Armije BiH generalu Atifu Dudakoviću i ostalim pripadnicima Armije BiH koji su nedavno bili uhapšeni.

Na mirnom okupljanju građanima obratio se predsjednik Udruženja Zlatnih ljiljana ZDK-a Alija Redžić, koji je napomenuo da se prema ratnim veteranima treba odnositi s poštovanjem te da u sadašnjem trenutku u Bosni i Hercegovni nisu potrebne nikakve spektakularne akcije prema osobama koje su godinama svima dostupne.

-Mi podržavamo sve institucije, i Sud i Tužilaštvo i sve policijske agencije, ali smatramo da su ovdje prekoračili zakonska ovlaštenja i zato želimo da im uputimo javnu kritiku da se to više ne dešava. Pripadnici Petog korpusa i čitave Armije BiH sigurno nisu radili sistematske i planirane zločine. Da je bio pokoji incident mi se slažemo i taj incident ko je napravio treba da odgovara – kazao je Redžić za Fenu.

Skup podrške organizovan je i u drugim bh. gradovima, a naredne aktivnosti boračkih uduženja s područja Zeničko-dobojskog kantona biće realizirane u saradnji s federalnim temeljnim boračkim organizacijama.