BiH

Federalno takmičenje

Učenici iz Sarajeva, Kalesije i Jablanice najbolji na takmičenju o minama

10/12/2018

Najbolji rezultat na takmičenju ostvarila je ekipa OŠ 'Silvije Strahimir Kranjčević' Sarajevo

Federalno takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina“ održano je u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u organizaciji Crvenog križa iz toga grada.

Kako je kazao sekretar ove organizacije Muris Pidro, učenici sedmih razreda osnovnih škola, članovi pobjedničkih ekipa na kantonalnim takmičenjima, pokazali su zavidan nivo znanja i vještina u toj oblasti.

-Najbolji rezultat na takmičenju ostvarila je ekipa OŠ ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ Sarajevo, koja je osvojila prvo mjesto, drugi su bili učenici OŠ ‘Tojšići’ iz Kalesije, a treći predstavnicu OŠ ‘Suljo Čilić’ iz Jablanice – naglasio je.

Čestitao je najboljim ekipama i zahvalio Crvenom križu Federacije BiH “na ukazanom povjerenju u organizaciji ovog važnog takmičenja“.

– I na ovaj način, mi nastojimo podići svijest o opasnosti od mina i drugih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, s ciljem preveniranja novih nesreća i stradanja ljudi – kazao je.

Istaknuo je, također, da se pod minama još uvijek nalazi dva posto ukupne površine Bosne i Hercegovine te da je Gornji Vakuf-Uskoplje među najrizičnijim općinama po tom pitanju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.