Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenici OŠ Dobroševići obradovali drugare u Prači novogodišnjim paketićima

os_dobrosevici_os_praca_paketici_5

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Dobroševići u četvrtak su posjetili Osnovnu školu Prača i uručili učenicima od I-V razreda novogodišnje paketiće.

Učenici i roditelji IV razreda OŠ Dobroševići su paketiće poklonili svojim drugarima uz prigodan program i druženje.

Direktor škole Dobroševići uputio je novogodišnju čestitku učenicima i uposlenicima OŠ Prača, te im poželio puno zdravlja, uspjeha, radosti i sreće uz posebnu želju da ovakvih projekata bude puno više kako bi se kod učenika razvijali humani i darežljivi odnosi.

Imajući na umu značaj i važnost humanosti, posebno u ovom vremenu i ovim prilikama ovakvi i slični projekti bi trebali biti više zastupljeni kako bi škole izgrađivale prijateljstvo i saradnju.

Iz Osnovne škole Dobroševići istakli su zahvalnost za dobrodošlicu koju su im priredili učenici i nastavnici OŠ Prača na čelu sa direktoricom Ajlom Subašić.

Sa učenicima OŠ Dobroševići u Prači su putovali direktor Duran Mrnđić, učiteljice Jadranka Garibović, Fatima Tabaković, Alena Hećo, te pedagog Alma Kulić, predsjednica Vijeća roditelja Mersiha Bučo i nastavnik Amel Begović. Podsjećamo, OŠ Dobroševići od 1. septembra 2017. godine nosit će naziv OŠ Mustafa Busuladžić.