Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

virus u banjoj luci

Učenik zaražen koronavirusom išao dva dana u školu od momenta zaraze

skola

Bojazan da bi se virus mogao proširiti u ovoj školi nije neutemeljen, pošto je zaraženi dječak dva dana išao u školu od momenta za kojeg se pretpostavlja da se zarazio.

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Ćopić” je obustavljena do 9. marta, a provede se mjere dezinfekcije objekta, dok će učenici sedmog razreda, iz odjeljenja koje je pohađao učenik zaražen koronavirusom, biti podvrgnuti preventivnom testiranju.

To je danas potvrdila ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić koja je apelovala “da se ne stvara panika”.

– Riječ je o jednom slučaju nastava u svim školama odvija se nesmetano – naglasila je Trivić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci i napomenula da je Ministarstvo uputilo urgenciju svim školama da se pojačaju mjere održavanja higijene.

Međutim, bojazan da bi se virus mogao proširiti u ovoj školi nije neutemeljen, pošto je zaraženi dječak dva dana išao u školu od momenta za kojeg se pretpostavlja da se zarazio.

To je potvrdila direktorica škole Branislava Pejašinović.

I Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je Osnovnu školu “Branko Ćopić”, gdje je obavljena dezinfekcija objekta, s obzirom na to da je kod učenika ove škole utvrđen virus korona.

Nastave u ovoj osnovnoj školi neće biti danas i sutra radi preventive i minimizacije rizika obolijevanja.

U RS su potvrđena dva slučaja virusa korona. Prva zaražena osoba je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a nakon testiranja utvrđeno je da njegovo dijete ima simptome te bolesti, dok je supruga bila negativna na testiranju.