Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Human gest

Udruženje “Majke hendikepirane djece TK Tuzla” dobilo vrijednu donaciju od Norveške ambasade

21. 2021-01-13 13.40

Djelotvoran rad UG MHD TK TZ je prepoznala i Norveška ambasada u BiH

Udruženje građana “Majke hendikepirane djece TK Tuzla (UG MHD TK TZ) je prvo udruženje osnovano na TK i jedno od najstarijih udruženja na teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH) koje ima jasan i vrlo učinkovit program rada koji oni decenijama provode. S korisnicima Dnevnog centra Udruženja rade provjereni stručnjaci kao što su: Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog, Pr. Almasa Franca defektolog, dipl. Social pedagog Azur Memišević, Sajda Arnautović Predsjednica i osnivač UG MHD TK TZ, zatim suradnici; Nermina Omerović administrator i voditelj radionice šivenja i pletenja, Marija Zulfić voditelj radionice ukrasnih predmeta, Adil Arnautović vozač i Mehmed Karić knjigovođa.

Djelotvoran rad UG MHD TK TZ je prepoznala i Norveška ambasada u BiH koja je odobrila vrijedan projekt kako bi Udruženje pružalo još bolje i kvalitetnije usluge korisnicima Dnevnog centra o čemu će nam više reći u video prilogu Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog i predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Pr. Almasa Franca defektolog i Sajda Arnautović, Predsjednica i osnivač UG MHD TK TZ.

Na kraju naše posjete nam je Predsjednica UG MHD TK TZ Sajda Arnautović predočila sljedeće: “Pored radionica i drugih art terapija koje su se odvijale svakodnevno u Udruženju, proteklih dana smo održali i okrugli stol na temu; “Slobodno vrijeme” veoma bitna tema, ne samo za osobe s poteškoćama u razvoju, nego za sve. Predavači su bili Pr. dr. Ruža Tomić pedagog psiholog, Pr. Almasa Franca defektolog i moja malenkost u ulozi moderatora”.

Zaista, primjer Norveške ambasade u BiH vrijedan je pažnje i brige za osobe s poteškoćama u razvoju jednoj od najranjivijih kategorija bosanskohercegovačkog društva koji su neizmjerno zahvalni što sui m omogućili da u radionicama UG MHD TK TZ provode svoje slobodno vrijeme u još kvalitetnijem okruženju. Sretni i zadovoljni što ipak netko misli o njima iz UG MHD TK TZ poručuju: “Svi ideali svijeta nisu vrijedni suze jednog djeteta”.