Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teške životne priče

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo akciju pomoći djeci bez roditelja iz Sirije

djeca sirije pomoziba

Svi koji žele učestvovati u obezbjeđivanju boljih životnih uslova za ovu dječicu pored poziva na broj 17012 (dostupan svim operaterima u BiH) pomoći mogu i donacijama na web platformi www.pomoziba.org

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju “Pomoć za jetime iz Sirije”.

– Prilikom našeg boravka u pograničnim područjima Turske i Sirije u proteklom periodu upoznali smo veliki broj dječice iz Sirije koja su pored svih životnih nedaća koje su ih zadesile, ostala i bez jednog ili oba roditelja. Neki od njih i dalje žive u Siriji, dok su neki smješteni u kampovima ili domovima u Turskoj – navode iz Pomozi.ba.

I iza jednih i iza drugih stoje teške životne priče, nesretne sudbine i već od malih nogu su se susreli sa svim što nijedno dijete ne bi smjelo – sa ratom, gubitkom roditelja, braće, sestara, prijatelja, sa neimaštinom, bolestima, a na sve to još i katastrofalnim zemljotresom.

Svi koji žele učestvovati u obezbjeđivanju boljih životnih uslova za ovu dječicu pored poziva na broj 17012 (dostupan svim operaterima u BiH) pomoći mogu i donacijama na web platformi www.pomoziba.org., saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.