Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humana gesta

Udruženje Pomozi.ba pomoglo stanovnicima koji su bili odsječeni zbog snijega

isporuka paketa u selu jelec pomozi (11)

Stanovnici su bili iznenađeni, posebno oni do kojih su ekipe Udruženja Pomozi.ba došle na kućni prag

Udruženje Pomozi.ba je nakon jučerašnjeg poziva iz Mjesne zajednice Jeleč već danas posjetilo stanovnike ovog sela kod Foče koji su nekoliko dana zbog obilnih snježnih padavina bili odsječeni od ostatka države.

„Donirali smo im 20 paketa sa kvalitetnim prehrambenim i higijenskim proizvodima ukupne vrijednosti 8.000 KM. Mještani Jeleča su većinom starije, teško pokretne i iznemogle osobe, a proteklih dana su im kuće bile poplavljene, bili su zatrpani snijegom, danima bez struje, te nisu mogli otići do grada po namirnice i sve ono što im je potrebno. Generalno teško žive, zato im je ova pomoć od ogromnog značaja“, naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Stanovnici su bili iznenađeni, posebno oni do kojih su ekipe Udruženja Pomozi.ba došle na kućni prag.

„Ne znam ni šta da radim sa ovolikim stvarima što ste mi donijeli. Još ne vjerujem da je sve ovo za mene. Nikada do sada nismo dobili ovakvu pomoć“, rekao je jedan od mještana kroz osmijeh.

„Koliko je njima drago što smo im barem malo olakšali trenutnu tešku situaciju, mi smo još sretniji što smo ovim divnim ljudima uspjeli pomoći“, zaključili su iz Pomozi.ba.