Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Udruženje Pomozi.ba u subotu organizira Humanitarni bazar

pomozi ba (1)

Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru biće usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima projekta “Obrok za sve”

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 15. januara organizira prvi Humanitarni bazar u 2022. godini, koji će biti održan u Sarajevu.

Svi posjetioci Humanitarnog bazara moći će kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama, kao i unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u ekološkoj šivaonici “Dobrota na kvadrat”.

-U izradi ovih predmeta pomogli su nam naši vrijedni volonteri, kojima se od srca zahvaljujemo. Na ovaj način, pored toga što dajemo novi život starom tekstilu, želimo umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima i korisnicama koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet – saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru biće usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima projekta “Obrok za sve”.

Inače, projekat “Obrok za sve” je stalni i jedan od najvećih projekata tog udruženja, u sklopu kojeg se dnevno isporuči više od 1.000 obroka. Projekt se može podržati i pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok.

Humanitarni Bazar dobre volje biće održan sutra na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, a radno vrijeme je od 10.00 do 17.00 sati.