BiH

Humanitarna organizacija

Udruženje Pomozi.ba za dva mjeseca doniralo više od 630.000 KM za liječenja oboljelih građana BiH

16/10/2021

Najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, koji se sve češće javljaju za pomoć

Humanitarna organizacija Pomozi.ba u avgustu i septembru donirala je 634.875,68 KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana, a od početka 2021. godine oko 2,5 miliona KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Pomozi.ba u avgustu je donirano 293.607,35 KM, a u septembru 341.268,33 KM.

“Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, koji se nažalost sve češće javljaju za pomoć. Preostali dio uplaćen je za naše građane sa srčanim oboljenjima, problemima sa sluhom, vidom, dijaliznih pacijenata, kao i djece sa poteškoćama u razvoju”, navodi se u saopštenju Pomozi.ba.

Dodaje se da, mjesečno, dobijaju desetine novih zahtjeva oboljelih sugrađana, koji nisu u stanju finansirati vlastito ili liječenje članova porodice, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

“Nažalost, nismo uvijek u mogućnosti pomoći svima, ali smo ponosni na činjenicu da smo od početka godine pomogli više stotina odraslih i djece sa različitim oboljenjima, te donirali 2.403.499,79 KM za liječenje oboljelih bh. građana”, navode iz Pomozi.ba.

Zahvalili su svim građanima koji podržavaju sve njihove humanitarne akcije i koji doniraju novac preko Pomozi.ba, te navode da će se i dalje truditi da opravdaju povjerenje i pomognu što što većem broju oboljelih građana, kao i onih u stanju socijalne potrebe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.