Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sipa

Uhapšen državni ministar!

vijece ministara bih

SIPA je u u operativnoj akciji „Dijamant“ gdje je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge spid u aprilu uhapsila Lučićevog tjelohranitelja Miloša Nikolića

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, pripadnici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a RS, proveli su akciju lišenja slobode osumnjičenog Miloša Lučića (rođenog 1986.), aktuelnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

“Uporedo sa lišenjem slobode, vrše se pretresi uredskih prostorija kao i mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim djelima. Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe”, kazali su iz Tužilaštva i dodali:

“Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupoterbe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zoupotrebe prizapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom”.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA, biti predat postupajućoj tužiteljici, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima, stoji u informaciji koju je objavili Tužilaštvo BiH.

Nezvanično, Lučić je uhapšen u Istočnom Sarajevu ispred jedne teretane. U trenutku hapšenja bio je u pratnji tjelohranitelja.

Nije pružao otpor prilikom hapšenja. Mjesecima je bio pod posebnim istražnim radnjama.

VEZANA VIJEST Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH: U jednoj kafani izdato 68 računa za sedam sati

VEZANA VIJEST Lučićevo ministarstvo iz trećeg pokušaja kupilo skupocjeni SUV od 46.000 KM

Iz SIPA su saopštili da su danas, u sklopu akcije “Dijamant 2”, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

Radi se to, kako se navodi, zbog sumnje u zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pronevjere u službi i prevare u službi.

Podsjećamo, SIPA je u u operativnoj akciji „Dijamant“ gdje je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge spid u aprilu uhapsila Lučićevog tjelohranitelja Miloša Nikolića. Nikolić, Lučićev pratilac, bio je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Nikolić je prije hapšenje već bio pod suspenzijom jer je učestvovao u tuči na Zlatiboru u Srbiji, a koja se desila u novogodišnjoj noći. Tom prilikom Nikolić je također bio u pratnji ministra Lučića.

Lučića je za ministra u Vijeću ministara predložio DNS kao nestranačkog kandidata