Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Uhapšen Fikret Kajević, vlasnik restorana Royal

kajevic fikret uhapsen
Fikret Kajević

Ranije su u istoj akciji uhapšeni Aleksandar Matović iz Foče, uposlenik Granične policije, državljanin BiH i Predrag Petković iz Banje Luke, državljanin BiH i Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas Fikreta Kajevića, jednog od osumnjičenih u akciji “Kum”.

Kajević se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi.

Podsjećamo, on je bio nedostupan organima gonjenja, jer je dan pred početak akcije “Kum” otputovao u Dansku.

Odmah po dolasku na teritoriju BiH Kajević je uhapšen.

Fikret Kajević je vlasnik hotela Royal u Vogošći, a taj objekat nedavno je pretresala sarajevska policija.

Akcija Kum

Akcija “Kum” u sklopu koje je uhapšen Kajević počela je još 21. februara. Provodi se širom Bosne i Hercegovine. Akcija je pokrenuta na osnovu dokaza iz Sky i Anom aplikacija, a vezuju se za krivična djela organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu većih količina opojnih droga.

Tužilaštvo: Njegovo lišenje slobode izvršeno je odmah po povratku u BiH

– Nedavno su u akciji kodnog naziva “Kum”, lišena slobode dvojica osumnjičenih i izvršeni pretresi objekata na više lokacija, a navedni osumnjičeni u tom trenutku nije pronađen na adresi i lociran je u inozemstvu.

Njegovo lišenje slobode izvršeno je odmah po povratku u BiH, te je u popodnevnim satima predat postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o prijedlogu pritvora kao i drugim aktivnostima u predmetu – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zatražen pritvor

U Sudu BiH danas je na prijedlog Tužilaštva održano ročište za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Navodno je Kajević imao instaliranu Sky aplikaciju na mobitelu i dovodi ga se u vezu s određenim osoba koje su i ranije hapšene u drugim predmetima vezanim za promet narkoticima.

Uhapšeni Matović i Petković

Ranije su u istoj akciji uhapšeni Aleksandar Matović iz Foče, uposlenik Granične policije, državljanin BiH i Predrag Petković iz Banje Luke, državljanin BiH i Srbije.

Oni su uhapšeni u akciji koju su po nalogu tužioca proveli pripadnici MUP-a RS-a i MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva, Foče i Bosanske Gradiške.