Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobojska policija

Uhapšen opasni kriminalac, u svojim razbojničkim pohodima već ubio dvoje

Radomir Tomic Dzaja – hapsenje

Tomić se skrivao na veoma nepristupačnom terenu, a o tome svjedoči i to da je četrdeset minuta trebalo ‘specijali’ da ga od mjesta pronalaska dovedu do vozila

Radomir Tomić Džaja (49) iz Stanara, stari znalac dobojske policije za kojim je prije tri dana raspisana potjernica uhapšen je na lokalitetu Lupljanica u opštini Derventa.

Tomić se skrivao na užem području koje se zove Bare, a za njim su u potragu krenuli pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Doboj sa službenim psima, a za njim se tragalo i dronom.

“Neposredno gonjenje je bilo u dužini pet kilometara, nakon čega je lišen slobode, znači sustignut od strane policijskih službenika”, izjavio je Nenad Stevanović, zamjenik načelnika PU Doboj, prenose Nezavisne novine.

Tomić se skrivao na veoma nepristupačnom terenu, a o tome svjedoči i to da je četrdeset minuta trebalo ‘specijali’ da ga od mjesta pronalaska dovedu do vozila.

Za njim je potjernica raspisana u utorak nakon što je u četiri sata ujutru opljačkao svog stanodavca u Banjaluci, a inače on je 25. maja ove godine izašao iz zatvora gdje je proveo 20 godina.

“Nakon izdržavanja zatvorske kazne lice je boravilo kod svog brata u mjestu Mitrovići, opština Stanari odakle se preselio na područje Banjaluke gdje je 11. decembra oko četiri časa izvršio ponovo krivično djelo razbojništvo kojom prilikom je otuđio vozilo KIA da bi se uputio u nepoznatom pravcu”, kaže Stevanović.

Tomić je naime svog stanodavca P.S. (81) koji je spavao u svojoj sobi stao nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom, i rukama stezao vrat.

Pošto ga je prepoznao kao svog podstanara, rekao mu je da uzme 100 KM koliko je imao kod sebe, ajfon i ključeve kćerkinog auta, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

“Imajući u vidu da je do sada izvršio dva razbojništva sa smrtnom posljedicom i jedan pokušaj ubistva, ovo lice je nesporno i nesumnjivo opasno po okolinu i zato smo obavijestili javnost da o svim informacijama koje bi mogle biti od značaja obavijeste policiju”, kazao je Stevanović, te se zahvalio građanima na saradnji.

Tomić je 29. decembra 1997. godine u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, opština Stanari ubio radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac sa područja mjesta Pojezna.

“I upravo nakon izvršena ta dva razbojništva i kao i pokušaja ubistva Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina koju je djelimično izdržavao u Foči, odnosno Doboju… Zanimljivo je da nije dobio nijedan slobodan dan, niti jednu vanzavodsku pogodnost što govori takođe o njegovom ponašanju”, navodi Stevanović.