BiH

FUP

Uhapšen S.N. iz Sarajeva zbog “proizvodnje i prometa opojnih droga”

24/06/2021

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađeno u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti podnešen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode S.N. (1987.) iz Sarajeva, zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom navedenih aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta imenovane osobe i tom prilikom su pronađene 72 stabljike biljne vrste koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, kao i određenu količinu opojne droge Cannabis Sativa L pripremljenu za uličnu prodaju, zatim određenu količinu opojne droge Amfetamin takođe spremnu za uličnu prodaju.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađeno u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti podnešen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.