Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Uhapšeni borci na Šićkom pušteni: Treba biti iskren, nisu nas maltretirali (FOTO)

03/03/2018

Ukupno deset osoba uhapšeno je u jutrošnjoj akciji deblokade petlje Šićki Brod MUP-a Tuzlanskog kantona, kazao je advokat Mirnes Ajanović, zastupnik jednog od privedenih učesnika protesta.

Tokom akcije osam osoba je privedeno u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade, a dvije osobe su prevezene na UKC Tuzla.

Na UKC-u Tuzla izvršen je pregled dva pacijenta, koji su nakon ljekarske pomoći pušteni kući.

“Jutros oko 6:15 spavali smo, izmoreni jer smo već dvije noći bili na minusu i hladnoći. Došli su specijalci, izbacili nas iz automobila, stavili nam lisice i dovezli nas u prostorije MUP-a. Policija je bila korektna, nisu nas maltretirali, samo su nam dali priznanice kako bi uplatili kaznu za narušavanje javnog reda i mira”, rekao je Jasmin Kahvedžić borac iz Gračanice za Tuzlanski.ba.

Kako kaže, borci nisu bili u alkoholiziranom stanju. Na petlji Šićki Brod su se skupili kako bi ostavrili svoja prava, od kojih neće odustati.

“Mene su uhapsili među prvima. Spavao sam. Ostale su rastjerali. Moram biti iskren, niko me nije dirao. Mene su na spavanju izvukli iz vozila i stavili mi lisice. Ujutro je bilo oko 70 boraca”, rekao je Damir Džafo iz Gračanice.

Kako dodaje, ovo je bio jedan očajnički potez veterana ARBiH, da izvršimo pritisak na vlast da se usvoje tri zahtjeva.

“To su bili najpošteniji zahtjevi koje je iko traži. Mi tražimo objavljivanje registra, prestanak finansiranja udruženja i borački dodatak”, dodao je on.

I dalje će vršiti pritisak na institucije, jer samo žele da ostvare svoje prava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.