BiH

Sarajevo

Uhapšeni u akciji “City” predati u nadležnost Tužilaštva KS

10/04/2019
Foto: Dnevni avaz

Prvoosumnjičeni Jusufi Ramel tereti se da je od polovine 2017. godine organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga

Nakon kriminalističke obrade u Ministrstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pet osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva “City” predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Potvrdila je to Feni glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić podsjećajući da se ovih pet osoba sumnjiče za krivična djela navođenja na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem.

Jedan od uhapšenih u ovoj akciji je i policijski službenik koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja na način da je dojavljivao informacije o aktivnosti MUP-a KS. Te informacije koristile su članovima uhapšene kriminalne grupe u počinjenju krivičnih djela.

– Osumnjičeni su zadržani 24 sata u nadležnosti Tužilaštva KS i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za određivanja pritvora – pojasnila je Bavčić daljnju proceduru prema uhapšenim osobama.

Prvoosumnjičeni Jusufi Ramel tereti se da je od polovine 2017. godine organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga, a istovremeno tereti se i za trgovinu narkoticima.

Ranije je objavljeno da su uhapšeni u ovoj grupi osim Ramela još Alen Krtičić, Emir Šušić, Nejra Jusufović te službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarbašić.

Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage, a izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, a u toj akciji oduzeti su novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.