Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšenim u akciji “Pravda” određen pritvor, slobode lišena još jedna osoba

BiH

akcija-pravda-delimustafic
Sa privođenja Alije Delimustafića u Tužilaštvo KS

Pripadnici Federalne uprave policije kasno sinoć uhapsili su slobode još jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ostalim uhapšenim u akciji “Pravda” koja se od petka sprovodi na teritoriji BiH i Hrvatske.

Kako se nezvanično saznaje, uhapšen je Izet Musić, a on se sumnjiči da je učestvovao nelegalnim radnjama za koje se terete i ostale osobe koje su uhapšene u zajedničkoj akciji FUP-a, MUP-a RS, MUP-a KS, OSA-e i USKOK-a.

U međuvremenu, Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusi Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan.

Podsjećamo, u petak tokom sprovođenja međunarodne akcije “Pravda” uhapšeno je 17 osoba.

Uhapšeni su Samira Skorupan, Muamer Pita, Hajrudin Omerbegović, Suada Hadžić, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Emir Karača, Edina Mutevelić, Lejla Cerić, Kemo Kapur, Alija Delimustafić, Edin Banović, Jusuf Škrijelj, Pero Vuković i Izet Musić

Osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.