zvornik

Uhvaćen s dva teleta iz Srbije

tele u gepeku (1)

Od spomenutog je uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, daktiloskopski obrađeno, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljeno u redovnoj proceduri

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su 21. maja krijumčarenje stoke iz Srbije u BiH, u mjestu Karakajsko polje.

Policijski službenici PGP Zvornik su na obali rijeke Drine zatekli državljanina BiH M.Č., s putničkim motornim vozilom VW marke Jetta bez registarskih oznaka i dva teleta koja su prevezena iz Srbije preko rijeke Drine.

Nakon uočavanja policijskih službenika, dvije NN osobe su se čamcem udaljile u smjeru Srbije. Osigurano je lica mjesta, a zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH te je osoba lišena slobode.

Od spomenutog je uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, daktiloskopski obrađeno, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljeno u redovnoj proceduri.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija Jedinice granične policije Zvornik, koji se uspješno bore s velikim priljevom migranata u sprječavanju njihovih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice na području Zvornika i ulažu maksimalne napore s ciljem otkrivanja i sprječavanja prekograničnog kriminala, saopćeno je iz Granične policije BiH.