BiH

Nakon hapšenja carinika

UIO povodom akcije “Brend”: Stojimo na raspolaganju Tužilaštvu BiH

26/02/2019

Iz UIO BiH ističu da u ovom trenutku još nisu zvanično obaviješteni od bilo koje institucije u BiH o službenicima UIO koji su privedeni

Iz Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini danas su potvrdili da u potpunosti podržavaju zakonit rad u svim oblastima, pa tako i u oblasti indirektnog oporezivanja.

– U tom smislu UIO stoji na rapolaganju Tužilaštvu BiH i svim ostalim agencijama za provedbu zakonskih propisa u Bosni i Hercegovini – navode iz UIO BiH u povodu akcije kodnog naziva “Brend“ u kojoj su pripadnici državne Agencije za istrage (SIPA) uhapsili 11 carinika na graničnim prijelazima Gradiška, Šamac i Orašje, osumnjičenih za krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi.

Iz UIO BiH ističu da u ovom trenutku još nisu zvanično obaviješteni od bilo koje institucije u BiH o službenicima UIO koji su privedeni, kao ni o mjerama koje su preduzete protiv njih.

-U trenutku kada dobijemo zvanično obavještenje, UIO će postupiti u skladu sa zakonskim propisima – naglašavaju iz UIO BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.