Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UIOBiH traži analizu prijedloga povećanja akciza na naftu, pivo i duhan

akcize duhan

Upravni odbor Uprave za indikrektno/neizravno oporezivanje (UINO) formirao je danas radnu skupinu koja ima rok od 15 dana da sačini sveobuhvatnu analizu i predloži izmjene i dopune seta zakona koji tretiraju akciznu politiku, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

U radnoj skupni bit će članovi Upravnog odbora iz reda eksperata, resornih ministarstava i Uprave koji imaju rok od 15 dana da iznesu konkretne prijedloge za izmjenu seta zakona koji se odnose na ovu oblast.

Vlada FBiH dala “zeleno svjetlo” povećanju akciza za gorivo, pivo i cigarete

Upravni odbor zadužio je članove iz reda eksperata da definiraju izmijene Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Uprave za indirektno oporezivanje kako bi se uvjeti za izbor ravnatelja Uprave uskladili sa zaključkom Vijeća ministara BiH, ali i Zakonom o sustavu neizravnog oporezivanja koji regulira rad ove institucije.

Upravni odbor je danas primio k znanju Informaciju Uprave za indirektno oporezivanje o projektu poboljšanja granične infrastrukture te je zaključeno da je nužno ulagati u ovu oblast, ali i da se mora pronaći prihvatljiv i ekonomičan model jer ovakvi projekti iziskuju znatna finansijska izdvajanja, saopćeno je iz UIO BiH.