BiH

Vijećnik u GV

Uk: Očekujem da Bogićević prihvati mandat gradonačelnika Sarajeva

26/03/2021

- Drago mi je da su kolege iz opozicije ipak prisustvovale sjednici i da smo pokazali da postoji određeno dostojanstvo grada Sarajeva - istakao je Uk

Vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva Nihad Uk izjavio je danas da očekuje da će Bogić Bogićević prihvatiti mandat gradonačelnika Sarajeva u nastavku konstituirajuće sjednice koji bi trebao biti održan početkom naredne sedmice.

Dodao je da su stranke okupljene oko “Trojke” na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva pokazale da imaju većinu.

Uk je pojasnio da je sinoć održan sastanak 16 vijećnika koji su podnijeli zahtjev za nastavak sjednice, te su danas pokazali da postoji volja da Bogić Bogićević bude izabran za gradonačelnika Sarajeva.

– Drago mi je da su kolege iz opozicije ipak prisustvovale sjednici i da smo pokazali da postoji određeno dostojanstvo grada Sarajeva – istakao je Uk.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici, nakon izbora predsjedavajućeg i njegova dva zamjenika, jednoglasno izabralo Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Gradski vijećnici su očekivali da Bogićević dođe na sjednicu i potvrdi kandidaturu, ali se on nije pojavio u Vijećnici.

Sjednica je nakon jednosatne pauze prekinuta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.