Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UKC Tuzla obilježio 96 godina od radiološke prakse

ukc_tuzla

Povodom obilježavanja 96 godina radiološke prakse u tuzlanskoj regiji upriličena je svečanost u hotelu “Tuzla”, na kojoj je prezentiran video o razvoju radiološke prakse u organizaciji Klinike za radiologiju u nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla.

Po riječima načelnika ove klinke Harisa Huseinagića ovaj mjesec se u svijetu obilježava kao mjesec radiologije.

Ove godine se obilježava 96 godina od radiološke prakse u tuzlanskoj regiji, kaže Huseinagić ističući da je dužim istraživanjem ustanovljeno, da je 1920. godine u Lukavcu bio funkcionalan rendgen aparat, dodajući da stanovnici ove regije već 96 godina prate i tehniku i tehnologiju.

Ono što se promijenilo u odnosu na ranije period je povećanje kadra i savremenija oprema, tvrdi, naglašavajući da bi bili još uspješniji ukoliko bi imali i savremeniju opremu.

Veliki broj procedura koje se obavljaju na Klinici za radiologiju je ustvari adekvatan broj procedura koje se obavljaju i u svijetu, tvrdi Huseinagić.

Nadam se da ćemo za četiri godine, kada se bude obilježavao jubilej stoljeća radiološke prakse imati savremeniju opremu i da ćemo moći pružiti kvalitetnije usluge stanovništvu, poručuje.

Na ovoj klinici se, po njegovim riječima u 2017.godini planira nastavak programa endovaskularnog tretmana, očekuje se uvođenje tretmana ishemijskih moždanih udara i liječenja oboljenja kičme sitnim neinvazivnim metodama.

Uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima, koji su dali doprinos u radiološkoj praksi.