“Umjesto što piše pisma, Radojičić da podnese krivične prijave”

radojicic

Policija i tužilaštvo moraju ispitati prometovanje gradskog zemljišta u Banjoj Luci i utvrditi da li postoji odgovornost pojedinaca iz Pravobranilaštva RS-a za propuštanje rokova za žalbe na više presuda, koje bi mogle imati milionske posljedice po gradsku kasu, ukazao je danas odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u banjalučkoj Skupštini Grada Draško Stanivuković.

Istragu nadležnih zvanično će zatražiti i na sjednici gradskog parlamenta, 31.januara.

-Očekujem konkretne istražne mjere nadležnih i krivične prijave, jer je u Banjoj Luci javna tajna da je grad oštećen za milionske iznose – rekao je Stanivuković.

Podsjetio je i da je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić prije nekoliko dana uputio pismo ministru pravde RS-a Antonu Kasipoviću u kojem je pobrojao predmete koji su izazvali imovinsku štetu za Grad, a da se iz postupanja banjalučkog Pravobranilaštva stiče utisak da ovaj organ nije opredijeljen da štiti interese grada na zakonit način.

-Pismo nije dovoljno, već se odgovorni moraju procesuirati, imajući u vidu velike štete za Banju Luku – upozorio je Stanivuković ističući da Radojičić, umjesto što piše pisma, treba da podnese krivične prijave.

Stanivuković je upozorio i na dvostruke aršine vladajućih.

Pozdravljaju se, kaže, razgovori gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića i predstavnika pojedinih turskih kompanija, zainteresovanih za ulaganja u tak grad, dok su iz vladajuće stranke ranije napadali gradske vlasti Doboja zbog saradnje s Turskom.

-Dobro je da postoji interesovanje investitora, ali se postavlja pitanje kako sada vladajućim u RS-u ne smeta turski kapital, kada su ranije zbog njihovog ulaganja u Doboj dizali veliku halabuku, plašeći narod – upitao je Stanivuković.