Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umro Haris Čaušević, osnivač i direktor “Svjetla”

Haris causevic

Nakon teške bolesti, danas je u Sarajevu preminuo osnivač i direktor NVO altruista “Svjetlo” Haris Čaušević, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Haris je posljednjih 12 godina svog života, zajedno sa članovima NVO “Svjetlo”, posvetio pomoći osobama s umanjenim sposobnostima kroz misiju pružanja podrške i stvaranja uslova da ove osobe iskažu vlastite vrijednosti, a s ciljem da se prema njima uklone barijere i predrasude koje vode ka diskriminaciji i socijalnom isključivanju.

NVO altruista “Svjetlo” je do sada za svoj plemeniti rad nagrađena i mnogim društvenim priznanjima, između ostalih, Poveljom Historijskog muzeja BiH, Srebrenom plaketom Općine Novo Sarajevo i plaketom Općine Centar Sarajevo.

Mnogobrojne članice i članovi NVO altruista “Svjetlo”, zajedno sa porodicom Harisa Čauševića, nastavit će provoditi aktivnosti koje su u skladu sa misijom i vizijom ove ogranizacije. Haris Čaušević će zauvijek živjeti u našim srcima, kao i plemenite ideje i vrijednosti koje je utemeljio, saopštilo je “Svjetlo”.

Pozivaju se građani da se upišu u Knjigu uspomena, svakim danom od 2. do 10. marta u periodu od 9-17h, u Centru S – Logavina 11.

Naknadno će biti objavljeno vrijeme i mjesto dženaze.