Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u šezdesetoj godini

Umro Ivo Juričević, predsjednik Crvenog krsta FBiH

Ivo Juricevic

U posljednjih devet godina, imao je lidersku ulogu u Crvenom krstu FBiH

Ivo Juričević, predsjednik Crvenog krsta Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik Crvenog krsta BiH, iznenada je umro u srijedu u šezdesetoj godini, saopćila je federalna organizacija Crvenog krsta.

Sahrana će biti danas u 15 sati u njegovom rodnom Uskoplju na groblju Ploče.

Volonteri i saradnici Crvenog krsta, kao i svi koji su ga poznavali, pamtit će ga po njegovom vedrom duhu, plemenitosti i humanosti. Crveni krst je izgubio svog velikog prijatelja i humanistu koji je radom i zalaganjem ostavio neizbrisiv trag na promociji i širenju humanih vrijednosti, navedeno je također u saopćenju.

Ivo Juričević je imao mnoge odgovorne funkcije u strukturi Crvenog krsta/križa BiH. Od 2000. godine je bio član Skupštine u Crvenom krsta Gornji Vakuf-Uskoplje, član Skupštine Crvenog krsta Srednjobosanskog kantona, član Skupštine u Crvenom krstu Federacije BiH, kao i Skupštine u Društvu Crvenog krsta/križa BiH, predsjednik Crvenog krsta Federacije BiH, član Predsjedništva i dopredsjednik Društva Crvenog krsta BiH.

Bio je višestruki darivalac krvi.

Osim ovih volonterskih, obavljao je i mnoge druge dužnosti. Bio je ravnatelj Centra za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje, ministar i zamjenik ministra zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona, šef kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH te član Upravnog i Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH.

U posljednjih devet godina, imao je lidersku ulogu u Crvenom krstu FBiH.