BiH

bolnica Kasindo-Lukavica

Umro pripadnik OSBiH zaražen koronavirusom, 20 ih zaraženo

06/07/2020
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Preminuli je bio pripadnik Operativne komande OSBiH - Brigada Zračnih snaga u kasarni Rajlovac. Ovo je drugi pripadnik OSBiH koji je preminuo od posljedica zaraze virusom COVID-19

U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu jučer je od virusa COVID-19 preminuo pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Z. Č.

Preminuli je bio pripadnik Operativne komande OSBiH – Brigada Zračnih snaga u kasarni Rajlovac. Ovo je drugi pripadnik OSBiH koji je preminuo od posljedica zaraze virusom COVID-19.

Do danas, 6. jula, u Oružanim snagama BiH su od početka pandemije ukupno bile zaražene 33 osobe, od kojih su dvije preminule, 11 se oporavilo, a 20 se vode kao zaraženi.

Ministarstvo odbrane BiH, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražavaju saučešće porodici preminulog pripadnika OSBiH.

U skladu sa situacijom u cijeloj zemlji, regiji i šire, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH preduzimaju mjere za zaštitu od pandemije COVID-19, a trenutno su angažovani resursi za pomoć civilnim strukturama na ublažavanju posljedica od COVID-19 na 11 lokacija, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.