Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radni sastanak

Unapređenje zaštite prava osoba s invaliditetom u TK

211101_imam pravo (1)

Kao poseban vid brige izdvojeno je zdravlje zuba, odnosno stomatološki tretmani

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić održao je radni sastanak s ministrom zdravstva TK Božom Jurićem, predstavnicima Udruženja građana “Imam pravo” iz Lukavca i skupštinskom zastupnicom Azrom Okić, a tema sastanka bila je unapređenje zaštite prava osoba s invaliditetom.

Razmijenjena su iskustva i mišljenja o mogućim modalitetima podrške roditeljima djece s posebnim potrebama kada su u pitanju odgoj i zdravlje.

Kao poseban vid brige izdvojeno je zdravlje zuba, odnosno stomatološki tretmani. Na sastanku je također istaknuta potreba da se ubrza realizacija aktivnosti vezanih za otvaranje Centra za autizam u Tuzli.

Ovom je prilikom konstatovano da je velika važnost partnerstva sa reprezentativnim organizacijama nevladinog sektora u izradi politika i propisa od interesa za osobe sa invaliditetom, a samim tim i usvajanje Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata.

Sastanku je uime Ministarstva zdravstva TK prisustvovao Amir Azabagić dok je U.G. “Imam pravo” predstavljao Omer Grebović, saopćeno je iz Vlade TK.