Prognoza vremena

Upaljen alarm za cijelu BiH zbog hladnoće, temperature se spuštaju do minus 11

hladnoca

Danas će naoblačenje sa sjevera, od sredine dana prema večernjim satima, širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati (°C): Livno -10; Bugojno i Ivan-sedlo -9; Sarajevo -8; Drvar i Tuzla -7; Bjelašnica i Sanski Most -6; Grude, Jajce i Prijedor -5; Doboj i Zenica -4; Banja Luka -3; Gradačac i Trebinje -2; Bijeljina -1; Mostar 1; Neum 2°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933Pa, za 11hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će naoblačenje sa sjevera, od sredine dana prema večernjim satima, širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu. Na jugu se očekuje slaba kiša poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu oblačno. Snijeg se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

Žuto upozorenje upaljeno za cijelu BiH

I danas je u Bosni i Hercegovini upaljen žuti meteoalarm, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Žuto upozorenje je na snazi zbog snijega te niskih temperatura zraka.

Vrijeme do kraja sedmice

U petak su u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U nedjelju će u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C.