Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Upaljen alarm za nekoliko područja u BiH, stižu i obilnije padavine

Sarajevo
05.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Panorama Sarajeva uz jutarnje sunce i maglu u dijelovima grada. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Upozorenje je izdato za područja Banjaluke, Prijedora, Višegrada i Foče

Žuto upozorenje zbog magle u četvrtak je izdato za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini (BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Upozorenje je izdato za područja Banjaluke, Prijedora, Višegrada i Foče.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je u Bijeljini, minus dva, dok je najtoplije bilo u Neumu 11 stepeni. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen Celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se prvo očekuje u Hercegovini, a tokom noći na petak padavine će se proširiti na Bosnu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko devet stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom cijelog dana sa kišom ili pljuskovima. U Bosni kiša uglavnom prije podne. Nove padavine u Bosni tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i šest, na jugu zemlje do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i sedam, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.