Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Upaljen alarm zbog hladnoće: Narednih dana bez padavina, jutra će biti hladna

20210306_2_47197419_63123474_Web

U Bosni i Hercegovini je vedro vrijeme

Usljed niskih temperatura na području centralne, istočne i jugoistočne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na sarajevskom području prognoziraju minimalne temperature oko -6 stepeni Celzijusa, a na višegradskom i fočanskom području minimalne temperature oko -5 stepeni i manje zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

U Bosni i Hercegovini je vedro vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati iznosila je Bugojno -9, Bjelašnica, Ivan-sedlo -8, Bihać, Sanski Most -7, Sarajevo-Bjelave, Tuzla -6, Gradačac -2, Grude -1, Mostar 2 i Neum 4 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab u Bosni promjenljivog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 6 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake na jugozapadu i jugoistoku Bosne. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na jugu Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12 °C.

U utorak će u Posavini i Krajini pretežno vedro. U ostatku zemlje oblačno. Tokom dana smanjenje naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne. Povremena i slaba kiša na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 °C.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Hercegovini i u istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano vrijeme. Porast naoblaka u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 8 do 16 °C.