Zbog magle

Upaljeno žuto upozorenje za pojedine dijelove BiH

magla

U petak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama

Žuto upozorenje zbog magle izdato je za područja Banjaluke, Sarajeva, Višegrada, Bihaća i Tuzle, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u sjevernim područjima BiH bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini vedro.

Danas u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje od 15 stepeni Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu u jutarnjim satima magla ili niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko osam stepeni.

U petak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka između sedam i 13, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U subotu na sjeveru zemlje očekuje se dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunačno prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 15 stepeni.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelazit u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka od nula do šest, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.