Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Uposlenici doma “Marija naša nada” najavili štrajk

marija_nasa_nada-810×499

U ponedjeljak, 19. avgusta, završio je godišnji odmor za radnike Doma, a oni ističu kako ih finansijski nestabilna situacija i loši uslovi za rad primoravaju na stupanje u štrajk

Uposlenici Doma za djecu s poteškoćama u psihičkom i/ili fizičkom razvoju “Marija naša nada” iz Širokog Brijega od 2015. nemaju redovna primanja zbog čega su odlučili stupiti u štrajk.

U ponedjeljak, 19. avgusta, završio je godišnji odmor za radnike Doma, a oni ističu kako ih finansijski nestabilna situacija i loši uslovi za rad primoravaju na stupanje u štrajk.

“Suočeni smo s teškoćama u finansiranju Doma, koje se odražava i na dugotrajno kašnjenje naših ličnih dohodaka što nam otežava naše svakodnevno funkcioniranje. Iako direktor Doma Slobodan Karačić ulaže napore kako bi iznašao načina da izmiri obaveze koje se odnose na plaće radnika, svjesni smo da se radi o privremenim rješenjima koja nam ne daju dugoročan osjećaj sigurnosti koji nam je potreban kako bi kvalitetno izvršavali naše radne zadatke i sticali nova znanja i vještine”, naveli su u priopćenju.

Iz Doma podsjećaju kako je ta ustanova postala stručna baza za studente nekoliko fakulteta Sveučilišta u Mostaru te dodaju da je stručnost kadrova iz doma prepoznata i u BiH i u Hrvatskoj.