BiH

Pronevjera u službi

Uposlenik BH Telecoma krao mobitele pa ih sam prodavao, zaradio 55.000 KM

02/11/2021
Foto: Ilustracija/Daniel Romero (Unsplash)

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici navedenog odsjeka su lišili slobode H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice i zadržali ga u službenim prostorijama za zadržavanje

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, poduzimajući mjere pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, uspješno rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo “Pronevjera u službi”, kojim je direktno oštećeno Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo za iznos od 55.896,95 KM.

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici navedenog odsjeka su lišili slobode H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice i zadržali ga u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kako je utvrđeno provedenom istragom, osumnjičeni H.H. je kao uposlenik Dioničkog društva “BH Telecom” Sarajevo, u prethodnom periodu nezakonito prisvojio trideset četiri mobilna telefonska aparata vlasništvo navedene kompanije, te ih prodao lično ili posredstvom drugih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 55.896,95 KM, a za navedeni iznos oštetio Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo.

Nad osobom lišene slobode je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz MUPZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.