sjednica

Skupština Kantona Sarajevo sutra o rebalansu budžeta

skupstina-ks-fena

Zastupnici će se izjašnjavati i o novom Poslovniku Skupštine KS, kao i o odlukama o nazivima ulica na području općine Stari Grad

Rebalans budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu bit će razmatran na sjednici Skupštine zakazane za sutra.

U dijelu sjednice predviđenim za razmatranje zakona, na dnevnom redu će se naći prijedlozi zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu i zakona o izmjeni Zakona o filmskoj djelatnosti, kao i Nacrt zakona o komunalnim taksama.

Prijedlog odluke o dopunama Odluke o usvajanju plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, kao Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju.

Zastupnici će se izjašnjavati i o novom Poslovniku Skupštine KS, kao i o odlukama o nazivima ulica na području općine Stari Grad.

Skupština će razmatrati i nacrte deset ugovora o kupoprodaji nekretnina u stambenim objektima izgrađenim preko kantonalnih stambenih fondova.

Prijedlog Odluke o usvajanju “Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2021. godinu je jedna od tačaka najavljene sjednice.

U izvještajni dio sjednice uvršteni su izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju preduzeća Toplane, Vodovod i kanalizacija, Sarajevogas, Opće bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Fonda “IKRE i Javne ustanove za zaštićena prirodna područja.