Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Nastavak akcije “PERO”: SIPA uhapsila jednu osobu zbog organizovanog kriminala

sipa

Osoba lišena slobode je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade nakon čega će biti proslijeđena u daljnju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona

U nastavku operativne akcije „PERO“, na području Bihaća je slobode lišena jedna osoba, saopćila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Osoba je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi s krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, „Poreska utaja“ iz člana 273. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i „Pranje novca“ iz člana 272. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade nakon čega će biti proslijeđena u daljnju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.