Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rekordni rezultati

Finansijski rezultati za treći kvartal 2021. za LKQ Europe sa najvišom maržom EBITDA u preko devet godina

v-1-baner (1)

Rast prihoda od 2,7% na 1,53 milijardi dolara i povećanje marže EBITDA na 11,5% u evropskom segmentu

Korporacija LKQ (Nasdaq: LKQ), matično preduzeće kompanije LKQ Europe, danas je objavila rezultate za treći kvartal 2021. koji odražavaju kontinuiranu snagu kompanije u nizu ključnih metričkih podataka, uključujući ukupan prihod, profitabilnost po segmentima i slobodan tok gotovine.

“Naše inicijative za izvrsnost u poslovanju i dalje dovode do rekordnih rezultata za LKQ; u ovom kvartalu zabilježili smo najvišu maržu EPS i segmentnu EBITDA maržu u istoriji kompanije. Posebno smo zadovoljni rezultatima našeg evropskog segmenta, jer je njegova marža u trećem kvartalu od 11,5% najviša u preko devet godina. Ovi rezultati potvrđuju naše povjerenje u program 1 LKQ Europe, strateške inicijative koje su u njegovoj osnovi te sposobnosti tima koji vodi njegovu realizaciju,” naglasio je Dominick Zarcone, predsjednik i generalni direktor korporacije LKQ.

Globalni prihodi za treći kvartal 2021. iznosili su 3,3 milijarde dolara, što je povećanje od 8,2% u poređenju sa 3,0 milijardi dolara u trećem kvartalu 2020. što odražava anualizaciju uticaja pandemije tokom trećeg kvartala 2020. Evropski segment LKQ ostvario je rast prihoda od 2,7% na 1,53 milijardi dolara u trećem kvartalu 2021, u poređenju sa 1,48 milijardi dolara u trećem kvartalu 2020.

“U zahtjevnoj sredini sa rastućim troškovima u lancu dostave i ograničenjima u vezi sa Covidom-19, tim LKQ Europe nastavio je ostvarivati pozitivne rezultate. Ohrabren sam trajnom usredsređenošću naših zaposlenih na naše klijente, što dovodi do efikasnosti i time proširivanja naših operativnih marži. Izvršenje programa 1 LKQ Europe nastavlja davati rezultate,” izjavio je Arnd Franz, generalni direktor LKQ Europe.

O kompaniji LKQ Europe

LKQ Europe, zavisno preduzeće korporacije LKQ, sa sjedištem u Cugu u Švajcarskoj, vodeći je distributer zamjenskih rezervnih dijelova za automobile, komercijalna kombi vozila i industrijska vozila u Evropi. Trenutno zapošljava oko 26.000 ljudi putem mreže od 1.000 filijala i oko 5,5 milijardi američkih dolara prihoda u 2020. godini. Organizacija snabdijeva oko 100.000 nezavisnih radionica u preko 20 evropskih zemalja.

Grupaciju čine Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, SiM Impex i grupacija STAHLGRUBER, kao i Atracco, firma specijalizovana za recikliranje. LKQ takođe posjeduje manjinski udio u grupaciji Mekonomen.