Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nekoliko lokacija

I narednih dana privremene obustave na pojedinim saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo

Sarajevo: Počeli radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Pofalići
20.02.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Poceli radovi na izgradnji kruznog toka u sarajevskom naselju Pofalici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Doći će do izmjene režima saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama Midhata Hujdura Hujke i Željeznička na području općine Ilidža – Sarajevo

Sutra u vremenu od 12 do 13 sati doći će do privremene izmjene režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Hamdije Ćemerlića, krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije BiH, a radi održavanja mirnih protesta.

U tom periodu, doći će do potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima se ne ugrožava sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju.

Također, doći će do izmjene režima saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama Midhata Hujdura Hujke i Željeznička na području općine Ilidža – Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji vodovodne i separatne kanalizacione mreže, za period od 3. do 25. novembra u vremenu od 9.00 do 18.00 sati.

U navedenom terminu doći će do zabrane saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice, vozila hitne pomoći i vatrogasnih vozila.

Izvođaču radova „КЈКР Vodovod i kanalizacija” odobrena je privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Budakovići – općina Centar Sarajevo, za period od 3. do 30. novembar u terminu od 00.00 do 24.00, radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Takođe, ovo preduzeće će u ulici Cicin Han – Općina Centar Sarajevo, u periodu od 3. do 30. novembra, u terminu od 00.00 do 24.00 izvoditi radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži zbog čega će na toj lokaciji doći do privremene izmjene saobraćaja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.