Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada Kantona Sarajevo

Upošljavanje dva neurohirurga u KCUS i 54 doktora u šest zdravstvenih ustanova

kcus

Uvidom u prispjele aplikacije konstatirano je da uslove Javnog poziva ispunjava šest zdravstvenih ustanova koje će zaposliti 54 nezaposlena doktora medicine

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva zdravstva odobrila upošljavanje dva ljekara specijalista neurohirurga u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako je navedeno u zahtjevu te ustanove, radi se o ekstremno deficitarnom kadru neophodnom za zaštitu zdravlja građana Kantona i Federacije BiH.

Na istoj sjednici Vlada je usvojila listu poslodavaca koji ispunjavaju uvjete za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.

Na osnovu raspisanog javnog poziva Javne ustanove upućenog poslodavcima, odnosno javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama s područja Kantona Sarajevo za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine, okončan je postupak izbora poslodavaca, kojima će Služba, u periodu od 12 mjeseci, mjesečno refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Uvidom u prispjele aplikacije konstatirano je da uslove Javnog poziva ispunjava šest zdravstvenih ustanova koje će zaposliti 54 nezaposlena doktora medicine, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.