Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Upozorenje vozačima: Poledica i snijeg na cestama u višim predjelima

Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području
06.04.2021., Rijeka - Gust snijeg i jak vjetar u gradu, okolici, na Grobniku i Kamenjaku. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na putevima u planinskim predjelima mogući su nailasci na raskvašen snijeg, navode iz BiHAMK-a

Zbog niskih temperatura u nedjelju ujutro iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače upozoravaju na moguću poledicu na cestama u Bosni i Hercegovini, a posebno izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na putevima u planinskim predjelima mogući su nailasci na raskvašen snijeg. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, navode iz BiHAMK-a.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.