Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Upozorenje vozačima u BiH: Ove putne pravce treba izbjegavati

Foto: Fena/Arhiv

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a izdvaja se šire područje Orašja, Doboja, Maglaja i dijelovi Kantona Sarajevo.

Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Čapljina-Studenci.

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela „25. novembar“ na dionici autoputa A-1 Bradina-Lepenica (smjer Konjic-Sarajevo) danas i sutra će doći do obustave saobraćaja u terminu od 08 do 17 sati. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati magistralnim putem M-17 Bradina-Blažuj.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.