Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

agencija

Upozorenje za “prime” pića u BiH: Obratite pažnju na jednu stvar

Prime enregetsko piće
Ilustracija
Prime enregetsko piće

Kada je riječ o “hidratizaconom piću prime”, iz Agencije su istakli da se vrši dodatni inspekcijski nadzor

Na osnovu do sada dostavljenih informacija od nadležnih inspekcijskih organa na tržištu BiH nisu zatečeni proizvodi “prime energy” u kojima je u pojedinim zemljama utvrđeno prisustvo L-teanina, saopštili iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

“Kako ne bi došlo do zabune, potrošače molimo da imaju u vidu razliku između napitaka “prime energy”i hidratizaciona pića “prime”, jer se radi o različitim proizvodima iste robne marke”, pojasnili su iz Agencije.

U saopštenju je istaknuto da putem sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje do danas nije primljeno obavještenje da su na tržište BiH distribuisani sporni proizvodi “prime energy”.

Kada je riječ o “hidratizaconom piću prime”, iz Agencije su istakli da se vrši dodatni inspekcijski nadzor.

“Prema informacijama koje su trenutno dostupne Agenciji, hidratizaciona pića prime ne sadrže L-teanin i trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama”, istaknuto je u saopštenju.

Inspektori slovenačke Uprave za bezbjednost hrane zabranili su kofeinsku verziju energetskog napitka “prime”, jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU, dok verzija hidratizacionog napitka ostaje na policama slovenačkih trgovina.