Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija koronavirusa

USK-a čeka rezultate testiranja za pet osoba, sinoć su ulice Bihaća izgledale sablasno

New Project (93)

Za jedan od ta četiri slučaja je potvrđeno da je sezonska gripa, pa ne znam da li će ga testirati u Sarajevu, s obzirom da to ne rade ako se potvrdi da je riječ o sezonskoj gripi

Nakon što su jučer entitetske vlade proglasile vanrednu situaciju (RS) i stanje nesreće (FBIH), očekuje se da bi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici moglo uraditi isto i na nivou BiH. To je od Vijeća ministara zatraženo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

– Proglašenje vanrednog stanja na državnom nivou značilo bi pojednostavljenje procedura donošenja hitnih odluka važnih za borbu protiv korona virusa i pomoglo da se BiH efikasnije nosi s ovim problemom, izjavio je nakon vanredne sjednice Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

U USK do danas nema zaraženih.

Iz Unsko-sanskog kantona sinoć je otpremljeno pet uzoraka u Sarajevo na testiranje, a rezultati se očekuju danas. Potvrdila je to za USKinfo.ba spec. epidemiolog. dr. Zarina Mulabdić iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

– Za jedan od ta četiri slučaja je potvrđeno da je sezonska gripa, pa ne znam da li će ga testirati u Sarajevu, s obzirom da to ne rade ako se potvrdi da je riječ o sezonskoj gripi. Ostale rezultate očekujemo danas – rekla je dr. Mulabdić.

Danas u 11 sati održava se i proširena sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK-a.

Većina građana Bihaća svjesna je situacije u kojoj se našla naša država, i sam kanton. Na ulicama nema mnogo ljudi, pogotovo u večernjim satima. Sinoć su gradske ulice zaista izgledale sablasno, pogledajte snimke…