Uskoro spajanje ulice Ramiza Salčina na A transverzalu

a transferzala

Radnici građevinske firme “Euro-asfalt” započeli su radove na izgradnji servisne saobraćajnice koja će spajati ulicu Ramiza Salčina sa A transverzalom kod kružnog toka na Mojmilu.

Izgradnjom ove saobraćajnice stanovnicima ulice Ramiza Salčina omogućit će se izlaz na novoizgrađenu saobraćajnicu, A transverzalu. U sklopu tih radova predviđeno je izmještanje i izgradnja vodovodne mreže, čime će se stambenim objektima koji nisu bili priključeni na legalni vodovodni sistem omogućiti priključenje na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Po riječima rukovodioca gradilišta Suada Jažića, trenutno se izvode radovi na odvodnji podzemnih i oborinskih voda, skidanju starog asfalta, nakon čega će se raditi izmještanje vodovodnih instalacija u dužini od oko 200 metara.

Kada se završe svi pripremni radovi, ističe Jažić, radit će se tamponiranje, a potom i asfaltiranje saobraćajnice. Očekuje se da će saobraćajnica biti završena u narednih 20-tak dana kada će biti uspostavljeno odvijanje saobraćaja u ovom dijelu Novog Grada.

Uporedo sa navedenim radovima, u toku je izgradnja i srevisne saobraćajnice koja će sa A transverzalom spajati ulicu Branislava Nušića, saopćeno je iz Općine Novi Grad.