neodgovornost na djelu

Uprkos brojnim apelima i akcijama u Mostaru sve više divljih deponija

Grad Mostar – Uklanjanje otpada 1

Kako upozoravaju iz gradskog Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove zbog neodgovornosti pojedinaca sve je više divljih deponija

Grad Mostar i Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove u proteklom su razdoblju poduzimali kontinuirane aktivnosti na uređenju javnih površina na kojima je bilo izvršeno nedozvoljeno odlaganje veće količine otpada.

Međutim, kako upozoravaju iz gradskog Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove zbog neodgovornosti pojedinaca sve je više divljih deponija.

Ističu kako je njih gotovo nemoguće iskorijeniti jer usprkos akcijama čišćenja i apelima da se otpad odlaže na predviđena mjesta i da se čuva okoliš, uvijek se nađu oni koji se ogluše na upozorenja.

Komunalna poduzeća su izvršila čišćenje divljih deponija na lokacijama – uz cestu od kružnog toka prema Sokolu, uz mosta Franje Blaževića (Avijatičarski most) i Kosoru.

– I dok se svijest pojedinih neodgovornih građana o čistoći grada još ne mijenja, stalne dojave savjesnih građana su korak više na putu ka čistijem Mostaru – kaže se u priopćenju Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.