BiH

naša stranka

Usvojena inicijativa: Sarajevo dobija memorijalni zid za žrtve koronavirusa

29/05/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

Osim izražavanja sućuti, zid bi bio u funkciji podizanja svijesti o broju preminulih te podizanja nivoa samodiscipline kod građana u vezi s poštivanjem propisanih mjera zaštite od zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Naše stranke

Sara Arslanagić, vijećnica Naše stranke u Općini Centar, je u ime Foruma mladih Naše stranke podnijela inicijativu za odavanje javne počasti preminulima od bolesti COVID-19. Inicijativa je usvojena na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

„Najprikladnijim načinom da se preminulima oda počast jest memorijalni zid na kojem bi svim građanima i građankama bilo omogućeno da izraze svoje osjećaje u vezi s preminulima. Naravno, odluku o tome koja je lokacija najprikladnija prepuštamo općinskoj službi za urbanizam. Članovi i članice Foruma mladih su se dogovorili kad odluka bude donesena da svoje poštovanje i sućut s porodicama preminulih izrazimo srcima koja ćemo na tom zidu nacrtati“, kaže Arslanagić.

Osim izražavanja sućuti, zid bi bio u funkciji podizanja svijesti o broju preminulih te podizanja nivoa samodiscipline kod građana u vezi s poštivanjem propisanih mjera zaštite od zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Naše stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.