Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada odlučila

Usvojena odluka o privremenom finansiranju Brčko distrikta

Vlada_distrikta_privremeno_finansiranje

Direktor Direkcije za finansije Mato Luči kazao je da je odluka bazirana na izvršenju rashoda za treće tromjesečje ove godine i iznosi 48,17 miliona maraka što je, kako je kazao, dovoljno za funkcioniranje svih odjeljenja i institucija Distrikta

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici odobrila je Prijedlog odluke o privremenom financiranju odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH za prvo tromjesečje 2020. godine.

Direktor Direkcije za finansije Mato Luči kazao je da je odluka bazirana na izvršenju rashoda za treće tromjesečje ove godine i iznosi 48,17 miliona maraka što je, kako je kazao, dovoljno za funkcioniranje svih odjeljenja i institucija Distrikta.

Vlada je na izvanrednoj sjednici odobrila i dvije odluke Odjeljenja za stručne i administrativne poslove koje se odnose na grantove neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić kazao je da je za prvi program odobreno 477.800 maraka, dok je za drugi program kojim je obuhvaćeno deset nevladinih organizacija izdvojeno 47.880 maraka.

Članovi Vlade na vanrednoj sjednici odobrili su i Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2019. godinu i usvojili Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava u Odjeljenju za javnu sigurnost, priopćeno je iz Vlade Distrikta.