Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSRS

Usvojeni rebalans budžeta i 13 zakona

nsrs fena (1)

U redovnoj proceduri usvojeni su: Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva te Zakon o audio-vizuelnim djelatnostima

U prvom dijelu 22. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, usvojeni su rebalans ovogodišnjeg entitetskog budžeta i 13 zakona, saopćeno je iz te skupštine.

Deset zakona usvojeno je po hitnom postupku i to: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Zakon o dopuni Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske, Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, Zakon o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Zakon o dopunama Zakona o zapošljavanju stranih državljana i lica bez državljanstva, Zakon o izmjeni Zakona o porezu na dohodak, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o doprinosima, Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o republičkoj upravi i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama Republike Srpske.

U redovnoj proceduri usvojeni su: Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva te Zakon o audio-vizuelnim djelatnostima.

Rebalans budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu usvojeni su u utorak, prvog dana zasjedanja, jer su se ovim tačkama dnevnog reda, po zahtjevu Vlade Republike Srpske, članovi Skupštine izjasnili odmah po okončanju rasprave.

Ova sjednica će biti nastavljena 21. juna, najavljeno je.