BiH

Okružni sud u Banjoj Luci

Uvažena žalba Tužilaštva, ponovo suđenje Tokiću zbog zastave s ljiljanima

23/01/2020

Tokić je 5. novembra 2018. godine oslobođen da nije počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivost

Okružni sud u Banjoj Luci djelimično je uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u slučaju Sejfudina Tokića te ukinuo presudu, a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Tokić je 5. novembra 2018. godine oslobođen da nije počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

-Okružno tužilaštvo Banja Luka je na tu presudu uložilo žalbu, koju je Okružni sud djelimično uvažio, u odnosu na optuženog Sejfudina Tokića ukinuo presudu a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje – saopšteno je iz Tužilaštva.

Protiv drugoptuženog u ovom predmetu Adnana Bajrića, žalba Tužilaštva je odbijena, a prvostepena presuda Osnovnog suda u Banja Luci je potvrđena.

Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić u 2018. su oslobođeni optužbi krivičnog djela izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, a u vezi s događajem od prije tri i po godine kada su u centru Banje Luke raširili zastavu sa simbolom ljiljana.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.