BiH

POTVRĐENO

Uveden policijski sat u Federaciji, trajat će duže nego u RS

21/03/2020

Ova naredba stupa na snagu od sutra navečer

Na današnjoj hitnoj vanrednoj elektronskoj sjedinici Federalnog štaba Civilne zaštite (FŠCZ) donijeta je naredba o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 18 do 5 sati.

Ovoj naredbi prethodila je Preporuka federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare za uvođenjem zabrane kretanja, na zahtjev premijera FBiH Fadila Novalića, koja je poslana Jelki Milićević, ministrici, zamjenici premijera FBiH i zapovjednici FŠCZ i Fahrudinu Solaku, direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i načelniku FŠCZ.

Kako je u ovoj preporuci, između ostalog, navedeno nakon detaljne procjene sveukupne sigurnosne situacije na teritoriji FBiH, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i zbog učestalog kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predloženo je uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji F BiH u navedenom periodu.

Zabrana kretanja stupa na snagu, 22. marta 2020. godine u 18 sati i trajaće do daljnjeg, saopćeno je iz FŠCZ.

Podsjećamo, policijski sat je već uveden u RS, u trajanju od 20 navečer do 5 sati ujutro, a primjena te odluke počinje od večeras. Kazna za nepoštivanje je 500 KM!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.