Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posjeta USAID-a

Uvođenje novih e-servisa za građane jedan od glavnih projekata IDDEEA-e

IDDEEA USAID

Istaknuto je da je dosadašnja saradnja USAID-a i Agencije bila uspješna i da se nada da će biti nastavljena, saopćeno je iz IDDEEA-e

Predstavnici USAID-a i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Bosne i Hercegovine jučer su održali sastanak u Sarajevu. 

Direktor Agencije Almir Badnjević je predstavnike USAID-a informisao da su, uz stalne poslove kojim se bavi Agencija, glavni projekti izgradnja zgrade, te uvođenje novih e-servisa za građane Bosne i Hercegovine.

Uzimajući za primjer Vladu Estonije, direktor IDDEEA-e je naglasio da bi trebalo centralizovati sve moguće servise, te proširiti kapacitete i mrežu za prijenos podataka.

Istaknuto je da je dosadašnja saradnja USAID-a i Agencije bila uspješna i da se nada da će biti nastavljena, saopćeno je iz IDDEEA-e.

Na zvaničnoj web stranici IDDEEA moguće je i pratiti status zahtjeva za izdavanje ličnog dokumenata.

Građani Bosne i Hercegovine na web-stranici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), izmeđe ostalog, mogu provjeriti i svoje novčane kazne.

Na web-stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija.

Na web-stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

Kako provjeriti svoje novčane kazne?

  • Otvorite stranicu www.iddeea.gov.ba
  • Upišite matični broj i broj lične karte (ili vozačka dozvola)

Nakon toga dobićete podatke o svim kaznama na vaše ime. Informacija dobijena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije:

  • iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni,
  • kazneni bodovi (broj kaznenih bodova),
  • broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl)